maanantai 18. lokakuuta 2010

Tiukusen tulokaspäivä

I Tiukus-rogaining Tikankololla, Saarilammella 17.10.2010

(Tiukusen tulokaspäivä)

Sarjat: Yhteislähtösarja H/D21

Matka: 1,5 tuntia.

Kartta: 2010, 1:10 000, käyräväli 5 m, Sikoilampi

Lähtö: klo 14.15. Matkaa lähtöön 10 m.

Leimaus: Rastikoodin kirjaaminen henkilökohtaisen kilpailukortin ruudukkoon.

Kilpailun kuvaus: Rogainingissa eli vaellussuunnistuksessa pyritään keräämään kilpailuajan puitteissa mahdollisimman yhteispistemäärä maastossa olevista rastia 1,5 tunnin aikana, jotka on vaikeustasonsa tms. perusteella pisteytetty eri tavoin. Kunkin rastin tuoma pistemäärä on merkitty karttaan rastiympyrän viereen. Saman yhteispistemäärän keränneiden kesken sijoituksen ratkaisee kilpailuun käytetty aika. Aikaa reitin suunnitteluun on 15 minuuttia ennen lähtökäskyä. Teoriassa kaikki rastit (19) on kierrettävissä kilpailuajan puitteissa.

Aikasakko: Alkaa kilpailuajan (1,5 tuntia startista) umpeuduttua siten, että jokaisesta alkavasta minuutista kertyy 10 pistettä sakkoa.

Rastipisteet: On merkitty maastoon sinisellä koodilapulla ja sinisellä kreppinauhan palasella. Rasteja ei ole varsinaisesti piilotettu, mutta ne löytääkseen on kilpailijan oltava rastipisteessä. Kilpailutoimikunta ei ota vastuuta rastipisteiden oikeista sijainnista.

Protestit: Kilpailijan on mahdollisuus protestoida erinäisistä syistä kilpailuajan umpeuduttua, mutta valituksia ei käsitellä.

Turvallisuus: Kilpailija kulkee pääosin yksin. Kilpailijalla tulee olla kännykkä mukanaan. Kilpailumaasto on laaja, joten maastoon eksyneen, loukkaantuneen tms. vaeltajan etsiminen voi olla vaikeaa. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Kilpailumaasto: Kilpailumaasto on Elohovin ympäristön nopeakulkuista avokalliomaastoa. Kaikki rastit kiertävät joutuvat käymään myös (hillitysti) suolla.

Varusteet: Vaatetus metsään sään mukaan (kumisaappaita tai monoja ei tarvita), kännykkä, juomaa tai energiaa tuskin kukaan tarvitsee mukaansa metsään, kynä reitin piirtämiseen ja koodin kirjaamiseen rastilla (järjestäjän puolesta), lämmintä vaatetta kisan jälkeen.

Opastus: Omaa järkeä käyttäen Tikankololle, tarvittaessa opastus matkapuhelimeen.

Pysäköinti: Parkkipaikalla lähellä Tikankoloa.

Palkinnot: Jopa kansainvälistä mainetta ja kunniaa. Voittaja palkitaan erikoispalkinnolla.

Tiedotus: Tiukunen

Tulokset: Peräkylän Ponnistuksen nettisivuilla ja Tiukusen blogissa.

Muuta: Muksula ja tunnelmaravintola kilpailukeskuksessa. Omat juomat. Peseytyminen saunassa (lämmin vesi) ja/tai järvessä (kylmä vesi).

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Tiukunen, ratamestari Tiukunen, valvojaa ei ole.

Tervetuloa!

Karhusolan TiukunenTulokset:


Paloheinän Pantteri 635p (ei aikasakkoa)

Visa 385p-30p aikasakkoa (aikasakkokäytäntö tuli ns. yllätyksenä, vaikka kilpailuohjeet tulikin näennäisesti luettua enne lähtöä:) )

Kukasjärven Kuikka 340p-40p aikasakkoa

Suinulan Teräsmies 290p-20p aikasakkoa

Ylä-Savon Rehveli DNS

Mäkkylän Mammutti DNS


Pantterin voittohan oli tähtiin kirjoitettu, koska ykköspalkintona oli "jokanaisen peruspakaasi" = selviytymismuona (makuna kissakala, ateria tunnetaan myös minkinruokana), Leukoplast-rulla, energiageeli, kylmägeelipullo ja tölkki olutta.

Kuikka lunasti nimeensä kohdistuneet odotukset ja haki ainoana vesistörastin:

...jääriitteessä soutaen.

Mammutti piti ulkoilmaravintolaa, jossa jännityksen hetkiä ei säästelty:Rastit pois pimeyden turvin. Auttamassa Sari. Päälle älyttömän kuuma sauna, jonka jälkeen saunottelua jatkettiin älyttömän kuumassa mökissä.


Sen pituinen se.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti