tiistai 28. elokuuta 2012

Muurla Adventure

Tiimimme osoitti hämmästyttävää täsmällisyyttä, kun Alfa kurvasi Teijon luontotalon pihaan tasan klo 9. Kävimme hakemaan materiaalit ja suunnittelimme radat. Luvassa oli reilun mittainen oikea suunnistus, oikealla suunnistuskartalla; pyöräilyä, jota maustaisi yksi vesistön ylitys; lopuksi kunnollinen packrafting peräti kuudella rastilla. Suunnistusnastaria siis käpälään ja parit muut kengät laatikkoon (eräs tietty tapaus on osoittanut, että nastareilla ei kannata uimapatjailla...).

Kulkunen alkoi puuhailla ilmaa Skinin renkaisiin ja minä ilmaa uimapatjoihin. Jälkimmäinen sujui kommelluksitta, mutta Skinin venttiilissä oli parikin asiaa pielessä (yksi osa puuttui ja joku oli kierretty liian tiukkaan). Pian kuuluikin pof, ja venttiilli lensi kaaressa tantereeseen. ACAlaiset kohottelivat (innoissaan) kulmiaan, vaan Kulkunenpa kaivoi pikku työkalupakkinsa esiin ja sai rassattua venttiilin kuntoon ja ilmat sisälle. Well done. Pari geeliä takataskuun eväiksi ("hyyyvin riittää tässä reilun kolmen tunnin kisassa"), laatikot vaihtoalueelle ja eikun viivalle.

Kilpailu alkoi prologilla, jossa piti tunnistaa kuusi lintua: riekko, kiiruna, teeri, pyy, metso, kiiruna ja kumikana. Ensimmäiset kaksi menivät meiltä, jos muutamimlta muiltakin, ristiin, ja jouduimme kipittämään uuden vastauslapun laiturilta parin sadan metrin päästä. ACA arpoi linnut oiken heti kättelyssä, Paakkanen&Kaartinen kärsivät saman kohtalon kuin me. Lähdimme siis suunnistustaipaleelle viitisen minuuttia ACAa perässä yhdessä P&K:n kanssa.Etukäteisspekulaation mukaan kisan kompastuskivi oli meillä minun pyöräilyvauhtini, ACAlla suunnistettavat kohdat ja P&K:lla ei kumpikaan edellisistä. Omilla käpälilläni ei myöskään juostaisi suurta eroa P&K:een, joten oli luotettava tuuriin ja kohtaloon. Näissä kisoissa kun ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Suunnistusvirheiden lisäksi voi tunaroida questit, puhkoa renkaansa, loukata jalkansa, hukata emitin/kompassin, unohtaa pelastusliivit tai kypärän vaihtoon ja niin edelleen. No, ACAa alettiin pelata pois ensimmäisellä legillä, kun he tulivat meitä vastaan 2 - 3 välillä. Vaikka kyseessä olikin eri reitinvalinta, olimme ottaneet eron kiinni ja teimme samalla muutaman minuutin eron. Mutta Paakkasesta&Kaartisesta ei meinannut päästä millään eroon! Melkein jo hykertelimme tyytyväisyyttämme lähetyessämme nelosrastia, sillä takana ei ollut näkynyt tuolla välillä enää ketään. Mutta niin vain kettu-Kaartinen oli kaarrellutkin suon oikeaa reunaa, tornien kautta, ja leimasivat ällistykseksemme samaan aikaan. Damn. Hyvä uutinen tosin oli se, että he eivät olleet nähneet ACAa, joten pelättyä beesiletkaa ei oltu saatu aikaiseksi.

Leimasimme vaihdon 40 sekunnin kärjessä ja lähdimme pyöräilyosuudelle. Otin itse pienen juomarepun selkään, jonne olin laittanut varakompassin (Kulkunen hukkasi Perttelissä omansa sukasta, oh yes, vesiquestin lammen pohjaan), varapaidan ja takin (pohjalla traumaattiset kokemukset tämän vuoden Springistä), yhden myslipatukan ja reittikirjan.Kohtalon sormi odotti sorkkimishetkeään, kun lähestyimme pyöräilyn ensimmäistä rastia, kiveä tien vieressä. Kulkunen jätti pyöränsä rinteeseen ja lähti juoksemaan aika summittaisen näköisesti mäkeen. Kiviä oli niin perskuleesti tuossa avoimessa mäessä, mutta lippua ei missään. Siristelin silmiä ja tiirailin mäkeä eteenpäin ja olin mielestäni näkevinäni vilauksen oranssista lipusta, mutta en ollut aivan varma. Kulkusen mielestä rasti ei voinut olla siellä saakka. P&K jarruttelivat jo tien vieressä hekin ja kipaisivat mäkeen, koska luulivat, että me olimme jo leimanneet. Rilli tiiraili samaa kiveä kuin minä aikaisemmin ja yksissä tuumin siirryimme leimaamaan rastille. Rastilla oli neljän ihmisen hässäkkä, tosin vain yksi kummastakin tiimistä aivan lipussa kiinni. Kulkunen mölisi jotain, mutta en noteerannut kummemmin ja koska mölinä ei jatkunut, niin unohdin koko asian enkä edes kysellyt enempää. Lähdimme äkkiä juoksemaan pyörille, jotta ACA ei näkisi rastin paikkaa. Vilkaisin taakseni, mutta Kulkusta ei näkynyt missään! Mitä kummaa?! Oliko hätä yllättänyt vai mikä ihmeen säätö kiven takana oli meneillään. Piti ihan alkaa huudella, kun P&A jo karauttivat hiekka pöllyten liikkeelle.

Pyörillä Kulkunen sanoi, että emit-kapulassa oli ollut kyltti reittimuutoksesta: ennen seuraavaa rastia eli ensimmäistä questia, meidän piti käydä hakemassa ylimääräinen pyöräilyrasti reilun neljän kilometrin päästä Pajajärven rannasta, sillan alta. Aikaa oli mennyt siis rastin piirtämiseen. Kohtalo oli siis kadottanut P&K:n jo kauas horisonttiin ilmeisemminkin ilman tuota rastin merkitsemistä. Hieman jo hymyilytti, vaikka arvailun varaan ei voinutkaan täysin laskea.

Matkalla lisärastille Kulkunen päätti "niistättää" reisiäni koko rahalla, ja päästeli Teijon citycenterin jälkeen suoraan Laviakallion päälle kääntymättä Salon tielle. No mitäpä näistä, onneksi oli lörpsähtänyt vetohärpäke eli vetonaru matkassa. Sanattomalla sopimuksella päätimme pikku pikakokouksessa jättää tämän erreyksen kisan ainokaiseksi hölmöilyksi.

Ensimmäinen Quest oli Kirjakkalan urheilupyhätössä ja sisälsi kottikärryradan tiimin kummankin jäsenen suoritettavaksi. Istuin kärryyn ja Kulkunen ohjasi taitavasti laudoista tehtyä siksak-rataa ja juosta hölkötteli loppu radan urheilukentän ympäri. Omalla vuorollani tipautin kärryjen renkaan kerran pois lankulta ja saimme alkaa alusta. Mehun juonnin jälkeen satulaan ja quest kakkoselle.

Hamarijärven rannassa meitä odotti kasa finnfoam-levyjä ja pari pätkää pakettinarua. Tarkoituksena oli siis sitoa pyörä "lauttaan" ja siirtyä salmen toiselle rannalle. Askartelussa ei mennyt montaa hetkeä ja lähdimme uiskentelemaan yllättävän lämpimään veteen. Minä uin sammakkoa ja työnsin lauttaa edessäni, Kulkunen veti pyörää vetonarusta ja ui "pystykroolia". Tahti oli ideaalisti suht sama ja rantauduimme yhtä aikaa. Uidessani tuli mieleen, että kyllähän se reppukin olisi mennyt pyöräilykenkineen lautalla selässä kantamisen sijaan. Eipä tuo tosin paljoa haitannut.

Quest kakkoselta siirryimme ihmettelemään puuttuvaa mastorastia C3 rinkulaan, mutta lippu löytyi lähistöltä aika nopsasti. C4 -rastille saimme taas polkea aikaisemman harhareittimme mäen ylös. Rastilta löytyi taas pieni reittimuutos, sillä ohjeen mukaan leimasin löytyisi Sahajärven saaressa sijaitsevasta laavusta. Ajoimme pyörillä vasemman puoleista polkua (virhe) rantaan (virhe?), jätimme pyöräilykengät ja repun rantaan ja polskuttelimme saareen. Laavu löytyi tietysti saaren toisesta päästä, mutta sukkasillaan oli aika hyvä juosta. Rastin ja paluu-uinnin jälkeen ajelimme rastille C5.

Rastilla oli taas ylläri: lippu näkyi talon kokoisen kiven huipulla ja kiven juurella oli kiipeilyköysi, jonka avulla nousu piti tapahtua. Luovina ihmisinä yritimme ensin muita konsteja, toisin sanoen kiipeämistä suoraan, mutta kivi oli sen verran jyrkkäkylkinen ja liukas, että kummankin yritykset kariutuivat melko nopeasti. Köyden kanssa kiipeäminen olikin nopea homma ja lähdimme polkemaan viimeiselle rastille.

Q3 -rastilla oli tarkoituksena ampua muovikuula-aseella 2x3 pulloa alas. Kulkunen tulitti omansa nurin, minä sain heti kaksi, mutta viimeisen tähtäily ei tuottanut tulosta ja jouduimme juoksemaan yhden sakkokierroksen tämän pitkähkön legin lopuksi. Pikku nälkä alkoikin jo hieman vaivata, koska edellisestä ruuasta eli aamupuurosta oli aikaa noin 7,5 tuntia ja takataskun kaksi geeliä oli imeskelty jo ajat sitten...

Viimeisenä oli vuorossa ilahduttavan pitkä (meillä 0:50:12) packrafting. Koko kesä hujahti ilman ainuttakaan uimapatjailutreeniä, joten olimme käyneet pienellä koekauhonnalla edellisenä päivänä Hakjärvellä. Patjoina oli tutut Jyskin vahvemmat versiot, joita oli käytetty jo vuoden 2011 Archipelagossakin. Kulkusen patja oli edelleen "propelli" ei peruskiero ja se oli vahvistettu ilmattomasta reunaliepeestä putkiteipillä (en muista miksi, ehkä vedin siihen kerran vahingossa nastarilla). Edellä mainitut eivät kuitenkaan haitanneet, sen sijaan patja alkoi kuulemaa vuotaa jostain oikean korvan lähettyviltä. Patja kantoi kuitenkin hyvin, eikä ongelmia (lukuun ottamatta hapottavia käsiä) muutenkaan ollut. Välillä P4 - P5 teimme kiertävän reitinvalinnan rantaa pitkin aivan P5 -rastin kohdalle ja kauhoimme siitä saarelle. Rasti ei kuitenkaan ollut ympyrän laavulla, vaan ohjeen mukaan se oli siirretty saaren toiselle laavulle, jonne juoksimme pienen sivukaarron kera. Lopuksi pulimme enää nautinnolliset pikku saaret ja "loppuviitoituksen" kisakeskuksen rantaan.


 Hyvin onnistuneen kisan ja hienon radan jälkeen nautiskelimme vielä saunasta ja ruuasta. Suuret kiitokset järjestäjille, oli upeasti järjestetty kisa ja lämminhenkinen tunnelma!

Tulokset:

1 49 SEKA Tiukunen&Kulkunen 5:04:32 5:04:32
2 57 M GT 5:19:35 5:19:35
3 56 SEKA Mehukatti&Spede 5:29:52 5:29:52
4 47 M JuJu 5:37:56 5:37:56
5 42 SEKA Ali Salama feat Nemo 5:39:12 5:39:12
6 59 SEKA Paakkanen&Kaartinen (sakko: Pajajärven silta 1:00) 4:47:40 5:47:40
7 52 SEKA Ampelmann 5:48:38 5:48:38
8 38 M Urpon Rytky 5:55:36 5:55:36
9 58 M Miesyhdistys 5:59:11 5:59:11
10 55 SEKA Arctic Circle Adventure Pyöräily->Patjailu 0:15 5:47:26 6:02:26
11 40 SEKA Hitaasti mutta varmasti 6:11:25 6:11:25
12 45 M Perttu Uotilan päiväkahvit Pyöräily->Patjailu 0:15 5:57:56 6:12:56
13 39 N Hulvattomat 6:21:32 6:21:32
14 54 SEKA Uskelan Urhot 6:37:41 6:37:41
15 37 SEKA Vahvaselkä 6:44:54 6:44:54
16 44 SEKA Hähkänän Pyrintö 6:49:20 6:49:20
17 41 SEKA Rasti-Perniö 6:50:00 6:50:00
18 43 N Harhalaukaus 7:00:17 7:00:17
19 46 N Äidit pulassa osa 2 7:06:08 7:06:08
20 50 SEKA Huvinsa kullakin 8:23:44 8:23:44
21 53 N Metsään mennään C4 1:00 7:49:26 8:49:26
22 48 SEKA PESO P5 1:00 8:29:45 9:29:45
kesk 51 SEKA Tähtisilmät 

1 kommentti: