maanantai 15. elokuuta 2011

Packrafting-treenit Nuuksiossa

Ilahduttavat viitisentoista innokasta uimapatjailijaa kirmasi Nuuksion metsissä kahdenkymmenen rastin perässä viime viikolla. Keli oli jo vähän viilentynyt, mutta eipä tuo tuntunut tahtia haittaavan - ainakaan Doggy Bagilla:Radan alku oli heti sitä ittiään: kaksi rastia Kattilajärvessä, kolme Urjassa ja kaksi Kolmperässä. Väliin neljä rastia kuivalla maalla, joista viimeinen kammilla Karjakaivon rannan tuntumassa. Tänään, hakiessani rasteja pois, kammi oli tämän näköinen:


Kammin jälkeen pulahdettiin Karjakaivoon hakemaan yksi rasti pieneltä turvelautalta ja yksi ulpukkaisen, kapean salmen pohjoisrannalta. Sää oli tänään sateinen, mutta omalla tavallaan viehättävä, ja esteettistä iloa lampi tänäänkin tarjosi:Karpaloita oli kypsymässä niin, ettei tiennyt, mihin olisi jalkansa työntänyt!


Karjakaivon jälkeen reitti vei taas Urjan eteläpäähän ja sieltä Valkialammelle ja Häränsilmään. Kun nostin tänään Valkialammen rastin ankkuria ylös vedestä, niin pohjan syvyyslukemat oli helppo havaita kirjaimellisesti näppituntumalta. Pienessä muovipussissa ollut ankkurikivi oli todella kylmän tuntuinen ja narun kerimisessäkin oli ihan tekemistä.


Häränsilmän rasti jäi vielä paikoilleen, kun en viitsinyt enää mennä turvekylpyyn ennen päiväkotiin menemistä... Loput kolme suunnistusrastia oli onneksi nykäisty pois jo treeni-iltana, joten sain mennä autolle viettämään pitkän tovin vaatteidenvaihdon merkeissä - riisuminen on helppoa, mutta uusien pukeminen todella työlästä pienessä tihkusateessa. Onneksi viereisen auton omistajat saapuivat parkkiin vasta minuutti operaation päättymisen jälkeen...

Lisää kuvia luvassa, kunhan Kulkunen saa ne kamerastaan koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti